Финансиране

Курс "Направете най-много за вашия град или регион с ресурсите на ЕС"

Краен срок: не е посочен
Безплатен онлайн курс,
организиран от Европейския комитет на регионите, Европейската комисия, Евростат, Европейската инвестиционна банка, програмите "Интеррег Европа" и "Урбакт". През първите шест седмици на курса (15.01.2018 г. - 23.02.2018 г.), участниците ще се фокусират върху една конкретна тема всяка седмица и ще оценяват своя напредък в ученето чрез задачи и седмичен тест. Времето за учене всяка седмица е около 1,5 часа. Обучителните материали ще останат онлайн една година, така че да могат участниците да ги използват и да завършат курса със свое собствено темпо. Курсът се провежда на английски, немски и френски езици.

Запознайте се с подробности ТУК:

Безплатно онлайн обучение за финансиране на младежки дейности по програма Еразъм+

Безплатното онлайн обучение за финансиране на младежки дейности по програма Еразъм+ стартира на 16 октомври и ще продължи 5 седмици, по 3-4 часа седмично.
Участниците в обучението ще имат възможност да натрупат основните знания и разбирания за това как да използват разнообразните форми на финансиране и да изпълняват изискванията за международни младежки обмени, ЕДС, мобилност на младежки работници и проектите за структурен диалог, финансирани по програма Еразъм+.

Още информация ТУК:

Global Study Awards

Краен срок: 27 ноември 2017 г. за обучения, започващи между 1 януари и 31 март 2018 г.
Поканата за наградите за глобално обучение е отправена към мотивирани, любопитни и ангажирани млади хора, които планират да учат в чужбина.
Ако сте навършили 18 години (към 1 януари 2017 г.) и планирате да се запишете в редовна или докторантска програма в чужбина през пролетта на 2018 г., тази възможност е за вас.
Това е вашият шанс да получите до 10 000 паунда, за да разширите хоризонта си и да учите в чужбина.

Повече информация ТУК:

Платен 12-месечен стаж в Теленор

За студенти в трета или четвърта година на обучение, магистри или лица, завършили през последните 12 месеца.
Стажът е в области: Marketing, Technology, Analytics.


НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ:
•Възможност да работиш по стратегически проекти и да допринесеш към създаването и стартирането на нови решения и услуги
•Опит, който да ти помогне да правиш нещо значимо, да учиш, да се забавляваш и да получаваш заплата
•Отворена работна среда и гъвкаво работно време
•Гарантиран договор за поне 2 стажанти след края на програмата
Кандидатствай ТУК

Кандидатствай за стипендия за едногодишно обучение в Съединените щати

От 1 септември 2017 стартира кандидатстването за програма YES, предоставяща стипендии за български ученици, които да прекарат една учебна година в Съединените щати. Програмата е насочена към ученици от 9 и 10 клас и се финансира от държавния департамент на САЩ.
Обменната програма за ученици Кенеди Лугар (YES) е основана от Американския конгрес през октомври 2002 като отговор на събитията от 11 септември 2001. Програмата предоставя стипендии на гимназисти от страни със значим процент мюсюлманско население, които да прекарат една академична година в САЩ. Учениците живеят в приемно семейство, посещават средно училище и се ангажират с дейности, чрез които научават повече за Американското общество и неговите ценности. Същевременно те са и посланици на собствената си култура, споделяйки българския език и традиции сред американската общност.Програмата се реализира в България от 2009 година и досега 55 ученика са преминали успешно през нея. Към момента 10 ученика учат и живеят в различни американски щати, а още десет стипендии ще бъдат раздадени в рамките на тазгодишното издание.

 Кандидатите следва да отговарят на следните изисквания:

    Да са родени между 01 януари 2001 и 15 юли 2003
    Да са ученици в 9 или 10 клас на средно училище през есента на 2017
    Да имат добър или по-висок успех
    Да са изучавали английски език и демонстрират доброто му владеене
    Да отговарят на изискванията за издаване на американска виза
    Да могат да получат международен паспорт

Участници с увреждания
 
Програмата предоставя възможност на участници с увреждания също да подадат своите кандидатури. За тях критериите за кандидастване са малко по-разширени, като могат да участват ученици, записани в среден курс на образование през есента на 2017 и  родени между 15 февруари 2000 и 15 юли 2003. За участниците с увреждания са предвидени адаптирани тестове, както и допълнителни семинари свързани със специфичните им нужди в рамките на програмата.
Повече информация ТУК

Програма "Старт на кариерата"

Краен срок: 9 октомври 2017 г.
Инициативата, която се реализира от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта
, дава възможност на безработни висшисти до 29 години - дипломирани младежи без професионален опит по специалността си, да работят 9 месеца в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации и да натрупат трудов стаж и опит по специалността си.
По програмата са обявени 2 566 работни места. 1863 от тях са в централни институции и техните поделения в страната - Народното събрание, Министерския съвет, институцията на Омбудсмана, 18 министерства, държавни агенции, комисии, дирекции и други държавни институции.
Търсят се предимно младежи, завършили право, икономически и технически специалности, администрация и управление, социални дейности, информатика и компютърни науки, архитектура, строителство и геодезия и др. Целта на програмата е да се улесни преходът от образование към заетост и да се постигне гъвкава комбинация от знания, умения и практика в съответствие със съвременните изисквания на трудовия пазар.
Заетостта на младежите се финансира със средства от държавния бюджет в рамките на Националния план за действие по заетостта.
За да участват в програма „Старт на кариерата“, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 09 октомври 2017 г. включително и да имат висше образование, съответстващо на изискванията на работодателя за заемане на конкретното работно. Друго условие е да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.
Повече подробности ТУК:

ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В НАЦИОНАЛНАТА МЛАДЕЖКА АКАДЕМИЯ НА НМФ

Национална младежката академия на Национален младежки форум ( НМФ) търси най-позитивно заредените млади хора в България. Ако искате да бъдете част от младите лидери на Европа, не се чудете къде ще прекарате края на лятото. Национална младежка академия 2017 идва отново с много творческа енергия за личностно развитие и емоции, които ще те изстрелят в облаците на нови знания, умения и мотивация за промяна заедно с още 60 вдъхновители от цялата страна.
Национална младежка академия 2017 на Национален младежки форум е събитие за тези, които искат да развият и усъвършенстват лидерските и комуникационните си умения, младежи от цяла България, събрани от идеи, концепции и желание за позитивна промяна в обществото.
Национална младежка академия 2017 е разделена на три последователни нива в рамките, на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването като отговорна част от обществото:
-          Клас 1 - Демокрация, гражданско участие и младежко включване
-          Клас 2 - Личностно развитие и общество
-          Клас 3 - Обучение за обучители и посланици на младежкото овластяване
Участници могат да бъдат млади хора на възраст между 15 и 29 години, лица активно работещи с младежи или с младежки организации. Разходите по настаняване, храна и материали на всички участници се поемат от организаторите.
Желаещите да участват следва да попълнят онлайн-формуляр за кандидатстване,
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdJYqfuJvyX09G8lS2vd7-PdJ8XlGBoEg-t0wjGGhsKmHfF4w/viewform не по-късно от 30-ти август 2017 г.
Селекцията на участниците ще бъде проведена от организаторите на база попълнената електронна форма за участие (покриване на условията за участие и мотивацията за участие), а одобрените ще бъдат уведомени, чрез електронна поща след 1-ви септември.
За повече информация ТУК:

Срокът за кандидатстване в програма „Предприемачество за нестопански организации“ 2017/2018 г. е удължен до 6 юли

Неправителствените организации, участващи в програмата, ще си разпределят награден фонд от 40 000 лева.
 Участието в програмата ще ви даде възможност да се включите  в обучения за развитие на стопанска дейност от неправителствени организации, съвети при подготовката на идеята за стартиране на дейността, участие в конкурс „Най-добър бизнес план на неправителствена организация" и Акселератор за наградените организации.
Описание на програмата
Програмата „Предприемачество за нестопански организации" съдържа следните три етапа:
Първи етап „Обучителни семинари" - участниците ще се запознаят с основните теми, свързани с развитието на една идея и подготовката на бизнес план, както и с примери за успешен социален бизнес в България. Информация за обучителните модули и теми може да намерите ТУК.
Втори етап „Разработване на бизнес план", който обхваща развиване на идеята и представянето й пред жури. По време на този етап участниците ще могат да получат консултации и да задават конкретни въпроси на консултантите на конкурса. Бизнес идеите ще бъдат оценени и специално жури ще определи победителите. Отличените бизнес идеи ще получат финансиране.
Трети етап „Акселератор", в рамките на който победителите в конкурса ще участват в ежемесечни срещи и ще получат експертна и менторска подкрепа от представители на бизнеса за развиване на стопанската си дейност.
Всички организации, които желаят да участват, трябва да попълнят онлайн електронен формуляр за кандидатстване в срок до 06 юли 2017 г. Формулярът се попълва и изпраща от официалния представител на съответната нестопанска организация.
Повече информация за Програмата и условията за кандидатстване ще намерите ТУК:
Инициативата се осъществява с подкрепата на Фондация „Америка за България" и Фондация УниКредит.

Поживей 10 дни с възрастните жители на село Долни Вадин

Краен срок: 1 юли 2017 г.
Инициативата "Село назаем 2" търси 15 градски герои на възраст над 18 години, готови за 10 дни да се потопят в живота на село, с всички негови радости и несгоди.
Да подарят своята енергия, грижа и внимание на възрастните хора и на самото село. Да потърсят решение за съживяване на малките населени места като дунавското с. Долни Вадин.
Мисията е от 14 юли 2017 г. до 23 юли 2017 г
Къде: С. Долни Вадин, общ. Оряхово, обл. Враца.
Организатор: Народно читалище "Съзнание - 1927"
Запознайте се с подробна информация ТУК:

Национална стажантска инициатива „Оставаме в България”.

Краен срок: 15 август 2017 г.
За трета поредна година Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) стартира Националната стажантска инициатива „Оставаме в България”.
Тя е насочена към най-младите бъдещи професионалисти и отново ще им даде шанс да докажат своите качества и умения, да навлязат в света на бизнеса и да получат възможности за развитие, подходяща среда и стимул за реализация в България.
За да участват в нея, младежите трябва да подготвят материал на тема „Портрет на успелия човек, когото познавам”.

Вижте подробна информация ТУК:

МИКЦ Силистра се реализира с подкрепата на:

            
 
 
Syndicate content