СЪБИТИЯ от МИКЦ Силистра

Спектакъл на Театрално студио "Артистик", ОДК

Заповядайте,
ще се радваме на Вашето присъствие!


ЦПЛР-ОДК
М.Любомирова

Младежки инициативи на МИКЦ Силистра - театрална сцена на "Артистик"

Театрално студио "Артистик" представи спектакъл "Чешити", по Камен Донев, пред младежи от Ситово. Младежката театрална сцена се проведе в навечерието на 24 май, на читалищната сцена в с.Ситово. Спектакълът бе посрещнат с интерес и въодушевление от абитуриенти и ученици на ПГСС. Театрално студио "Артистик" е създадено през 2014г. при ОДК, с ръководител Христо Христов. Студиото представя младежки спектакли на театралните сцени в Силистра, Бургас, в Ситово, в училища и детски градини от община Силистра.

Награда за актьорско майсторско на екипа от „Артистик“ за „ЯБЪЛКОВО – ЗМЕЙСКА ПРИКАЗКА“, от Румен Николов

Театрално студио АРТИСТИК при ОДК СИЛИСТРА с ръководител Христо Христов завоюва специалната награда на журито и статуетката на XІІІ Младежки театрален фестивал "Бургаски изгреви - пролет 2017" с пиесата "Ябълково- змейска приказка" от Румен Николов.
Студиото спечели общо пет приза :
Наградата на журито и статуетката на "Бургаски Изгреви -пролет 2017"
- Награда за актьорско майсторство, за екипна работа
- Награда за драматургия на Румен Николов
- Награда за авторска музика на Бонка и Пламен Скорчелиеви
- Награда за технически сътрудник,музикално оформление на Иво Стойчев

За високото ниво на спектакъла допринесе творческият екип в състав:
 Режисьор: Христо Христов
Сценограф: Живка Ковачева
Хореограф: Христо Христов
Музикално оформление: Христо Христов
Музика и аранжимент: Бонка и Пламен Скорчелиеви
Сценични костюми: Адриана Мумджиева


Започва „Учи в България, завладей света!“, II национално издание 2017, НАТФИЗ

Колеги, приятели, учители, родители и най-вече – Здравейте, Вие, които се подготвяте да направите своя избор
Започва „Учи в България, завладей света!“, II национално издание 2017, НАТФИЗ – превантивна кампания срещу интелектуалната емиграция на младите българи!

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес, е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, НАТФИЗ потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция, още през 2016 г. с пилотното издание на кампанията „Учи в България, завладей света!“. Студентите и преподавателите на Академията посетиха 12 градове на страната, за да защитят авторитета на българското висше образование. Гражданският интерес и подкрепа, станаха основание за развитието на кампанията.
На 25 и 26 април  Силистра може да подкрепи „Учи в България, завладей света!“ На 25 април от 19.00 ч. в ДКТ – Силистра, младите жители на града, ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното образование в НАТФИЗ, като видят спектакъла на абсолвентите „Актьорство за драматичен театър“ на проф. Пламен Марков – „Бай Балчо споменува“. На 26 април от 09.00 ч. при „Вход свободен!“ ще се проведе консултативна среща с водещи преподаватели на Академията,

Пет награди за балет „Лиденс” от единадесетото издание на Международния балетен фестивал „Танцуваща река”

На 8-ми април Балет „Лиденс“ при НЧ“Доростол – 1870“ участва в провелото се  единадесето издание на Международния балетен фестивал  „Танцуваща река”.Организатор на събитието беше Общински младежки дом Русе.


Тази година броят на участниците достигна своя връх - 813 малки и големи танцьори. Фестивалът се проведе в две зали – в категория „соло” и „дует” изпълненията бяха в зала „Русе”, а малките и големи групи от подготвителна, първа, втора и трета възрастова група танцуваха на голямата сцена в Доходното здание. Тази година участие взеха 23 състава от България и 6 от Румъния, които изпълниха общо 247 танца.
Компетентно жури в три състава от изявени имена в балета и изкуството оцени изпълненията на участниците. Наградите бяха раздадени от г-н Мариан Савов – директор на ОП „Русе арт”, г-жа Красимира Николаева – директор на Общински младежки дом Русе, г-н Валери Миленков – солист в балет „Арабеск” и г-жа Мария Касабова – солистка в балет „Арабеск”.
Децата от Балет „Лиденс“ се представиха достойно като изиграха 12 танца, подкрепяни от много фенове и родители.От тях отличени са:eak

Информационни срещи и консултации, проведени от екипа на МИКЦ през месец март 2017г.

Екипът на МИКЦ - Силистра проведе поредица от информационни срещи и консултации с младежи от с.Ситово и гр.Главиница. Бяха разяснени основните дейности на МИКЦ, представен бе информационния сайт  по проекта, попълниха се анкетни карти, обобщаващи търсенията и интересите на младежите от тези населени места.

144 години от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски

144 години от обесването на Васил Левски - Васил Иванов Кунчев, Дяконът, Игнатий, Джингиби или просто Левски – едно от многото имена, с които е известен Апостолът на свободата. Левски е основна фигура в българското освободително движение. Организира Вътрешната революционна организация (ВРО) и Българския революционен централен комитет (БРЦК). Един от най-дейните българи в борбата за освобождение на България от турско робство.
Апостолът на свободата е обесен на 18 февруари (6 февруари по стар стил) 1873 г., но традиционно датата се отбелязва на 19. 

Образователна игра за опазване на околната среда спечели първа награда в HackTUES 2

<!--[if !mso]> <![endif]-->

14 СЕПТЕМВРИ – КРЪСТОВДЕН - ПРАЗНИК НА ГРАД СИЛИСТРА

14 СЕПТЕМВРИ – КРЪСТОВДЕН - ПРАЗНИК НА ГРАД СИЛИСТРА

МИКЦ Силистра се реализира с подкрепата на:

            
 
 
Syndicate content