Дейности и инициативи

В час с Левски и Ботев! Вижте националните герои във вашето училище

ПИСМО – ПОКАНА

от Искрен Красимиров – „НЕзабравимата България“

В час с Левски и Ботев! Вижте националните герои във вашето училище

„на живо“, представени от летописеца Захарий Стоянов!

Уважаеми дейци на културата и образованието,

Обръщам се към Вас с уникално предложение - да организираме във Вашето училище по повод 1 ноември – Денят на Народните Будители, „Урок по родолюбие с Левски и Ботев“. Водещ на урока е режисьорът и актьор Искрен Красимиров, прочул се в образа  на Христо Ботев, а сега в ролята на видния възрожденец Захарий Стоянов. Урокът протича по следния начин: Захарий Стоянов открива урока и представя първия герой: Васил Левски. Следва откъс от новия филм за Левски –„ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“. След филмовата част Захарий Стоянов презентира Христо Ботев и кратка компилация от филмите за Ботев на „НЕзабравимата България“. Урокът е придружен и с кратък поетичен рецитал от актьора Симеон Владов в ролята на Васил Левски за героите от книгите на Красимир Стефанов „Моят Левски“ и „Моят Ботев“ и кратка викторина, като позналите верните отговори получават подарък – диск с филмите на „Незабравимата България“ или една от книгите за героите. Продължителността на иновативния урок е точно един учебен час. По желание и възможност може да се включите и Вие – като подготвите децата да изпълнят стих или песен за героите.  При моите посещения вече в над 350 български училища, читалища, театри, кина, общини и други институции се убедих, че това е начинът децата  да се заинтригуват от богатата ни история и да я учат с удоволствие. Засега свободните ни дати са 26, 27, 28, 29, 30 и 31 октомври. Цената на урока е 300 лева с ДДС, като за целта издаваме фактура, която може да бъде осчетоводена по някой от проектите, с които работи Вашето училище.

Вярвам, че писмото ми ще бъде разгледано внимателно и че ще устроим и при Вас един незабравим празник  - какъвто вече видяха десетки хиляди българчета!

С уважение:

Искрен Красимиров,                                                                                                  гр. София

Основател на „НЕзабравимата България“.                                                          09.10.2017г.

Тел. 0885 368 363, www.facebook.com/NezabravimataBG

Информационни срещи и консултаци на МИКЦ Силистра, 2017

 През месец февруари и март 2017г. консултанти от МИКЦ Силистра  проведоха информационни срещи и групови консултации с младежи от с.Ситово и гр.Главиница.

 

 

 

 

Нови 230 работни места за българи в Германия и Австрия

Нови 230 работни места за българи в Германия и Австрия Търсят се сервитьори, бармани, сомелиери, рецепционисти, готвачи и камериерки

Дискусия на тема тема "Изборът на професия-трудните решения"

През м.януари се проведе дискусия с младежи от община Кайнарджа, целева група по проект"МИКЦ Силистра, 2015" 

МИКЦ Силистра проведе информационни срещи с младежи от община Кайнарджа

На 6 февруари 2015г., МИКЦ Силистра проведе информационни срещи с младежи от община Кайнарджа

Tренинг на тема „Разработване и управление на проекти в областта на културата и трансграничното сътрудничество за младежи"

На 15 и 16 юни 2013г. консултантите на МИКЦ – Силистра и екипът на Читалище „Доростол – 1870” проведоха тренинг на тема „Разработване и управление на проекти в областта на културата и трансграничното сътрудничество”.
В тренинга, който се проведе на два етапа, бяха разгледани основните етапи за за разработване на проекти, както и някои характерни особености на дейности в областта трансграничното партньорство в областта на културата. Вторият етап на тренинга бе с практическа насоченост и дебатиране на предложения от специалистите от екипа на читалище „Доростол-1870”, касаещи идейни проекти за новия творчески сезон 2013/2014 година.

МИКЦ – Силистра предлага консултации с психолог за млади семейства и бъдещи родители

Консултации на теми, касаещи развитието на бебето и малкото дете и поведението на бъдещите майки, ще проведе психологът на МИКЦ – Силистра, Александрия Петрова.
На бъдещите и настоящи млади родители ще бъдат предложени темите:

- „Стимулиране на сензорното и интелектуално развитие на бебето” – 18.07.2013г.

- „Етапи на формиране на детската реч – бебешки период” – 14.08.2013г.

- „Бременната жена – дигателен режим и хранене” – 21.08.2013г.

Консултирането е индивидуално, семейно и групово и ще се проведе на посочените дати от 11:00ч. до 13:00ч. в Зала 308 / Младежки дом, ІІІ етаж/.

В търсене на себе си, ….или страховете на тийнейджърите!

Специалисти от Младежки информационно – консултантски център предлагат своята подкрепа за тийнейджъри и родители. Заповядайте!

Какво означава да си тийнейджър? Това е периодът свързан с процеса на съзряването. Тъкмо в този период децата  се учат  да мислят самостоятелно и да вземат решения. Ако до този момент те са изпълнявали съветите  на възрастните, с навлизането в юношеството това се променя.
Страховете на децата над 12 години са свързани не само с училището, но и с околния свят, тъй като това е възрастта, в която те имат и извънучилищни занимания, и срещи с връстници извън училищната среда. А родителите стават все по-малко желана компания в контактите с външния свят.

Инициативи на МИКЦ – Силистра за Европейската седмица на младежта - 26 май - 2 юни 2013

От създаването си през 2003 г., Европейските младежки седмици са водещи събития на ЕС в отбелязването на политиката за младежта. Нарастват инициативите и дейностите, организирани във всички страни, участващи в програмата. Шестото издание на Европейската младежка седмица се фокусира върху активното гражданство и включването на млади хора в предстоящите европейски избори през 2014 г. Основен акцент е стратегията за младежта на ЕС, структурния диалог и младежките дейности.
В рамките на Европейската младежка седмица МИКЦ – Силистра в партньорство с НЧ „ Доростол – 1870 г.”, организират:

  • Спектакъл на театрална трупа „Коломбина”
  • Регионален литературен конкурс „ Младите за Европа ”
  • „ Музиката – интернационален език ” – концерт на възпитаници на Школата по изкуства от класовете по музикален инструмент, пеене и балет.
  • „Фолклорна дъга” – концерт на Ансамбъл „Силистра” и ДФФ „Добруджанче”, представящ многообразието на инструменталния, песенен и танцов фолклор от различните етнографски области.

МИКЦ Силистра се реализира с подкрепата на:

            
 
 
Syndicate content