МЛАДЕЖКИ ИНФОРМАЦИОННО-КОНСУЛТАНТСКИ ЦЕНТЪР, СИЛИСТРА

Този сайт е създаден от СНЦ „Младежки свят” и НЧ”Доростол – 1870”, гр.Силистра по Национална програма за младежта / 2016 – 2020/, финансирана от Министерството на младежта и спорта.

Покана за "Отворени врати" на специалност "Екология и опазване на околната среда"

Уважаеми колеги от Националния ученически екопарламент,
Каним Ви на "Отворени врати" в Лесотехническия университет на 27.04.2018.

Смятаме, че е това чудесна възможност за учениците от НУЕП, както и за техните учители, да се запознаят с уникалния по своята същност Лесотехнически университет, с базата и с преподавателите. Тук за пръв път у нас е основана специалността "Екология и опазване на околната среда", която тази година чества своята 45-та годишнина.
На 27.04.2018, от 09.00 до 16.00 ч., вратите на ЛТУ ще бъдат широко отворени за Вас. Според учебното време на Вашето училище, можете да ни посетите преди или след обяд.
Ще бъдат достъпни за посещение различните лаборатории и зали на университета, където младежите ще бъдат накратко запознати с основни проблеми и решения, свързани с опазването на околната среда. Някои от темите, които ще представим са:

    Защита от порои и наводнения
    Домашен компост - бързо лесно и удобно
    Сами създайте своята виртуална градина
    Екоигри - Фотолов за любители
    Опознайте природата чрез екотуризъм
    Професия "изследовател"
    Решения за биоразградими отпадъци
    и др.
В случай, че има интерес и желание за посещение на представители на НУЕП, молим за кратка обратна връзка.
Екипът на Катедра "Екология, опазване и възстановяване на околната среда" към ЛТУ
тел. 02 91 907/363        I        ecology@ltu.bg        I        www.ltu.bg

Курс "Направете най-много за вашия град или регион с ресурсите на ЕС"

Краен срок: не е посочен
Безплатен онлайн курс,
организиран от Европейския комитет на регионите, Европейската комисия, Евростат, Европейската инвестиционна банка, програмите "Интеррег Европа" и "Урбакт". През първите шест седмици на курса (15.01.2018 г. - 23.02.2018 г.), участниците ще се фокусират върху една конкретна тема всяка седмица и ще оценяват своя напредък в ученето чрез задачи и седмичен тест. Времето за учене всяка седмица е около 1,5 часа. Обучителните материали ще останат онлайн една година, така че да могат участниците да ги използват и да завършат курса със свое собствено темпо. Курсът се провежда на английски, немски и френски езици.

Запознайте се с подробности ТУК:

Групова консултация на здравна тема с младежи от гр.Силистра

Д-р Румяна Манева, консултант от екипа на МИКЦ - Силистра, изнесе беседа на актуални за младежите здравни теми. След представената презентация д-р Манева даде отговори на въпроси, вълнуващи аудиторията.

Информационни дни за младежи от гр.Дулово и с.Средище

Презентация от екипа на МИКЦ Силистра бе представена за  ученици от СУ ”В.Левски”, Дулово  и с.Средище.Дискутирани бяха модели на личностно поведение, примери от живота на известни личности , теми за последващи срещи и консултиране  със специалисти от МИКЦ.

 

 

 

Информационен ден в гр.Дулово

ИИнформационен ден в с.Средище

 

Информационен ден за младежи от ПГМСС, с.Средище

Екипът на МИКЦ Силистра проведе информационен ден за младежи от ПГМСС, с.Средище. Темата на срещата бе свързана с " МИКЦ Силистра - услуги за личностно израстване на младежи от област Силистра". С въодушевление и овации бе посрещнат спектакъла на студио "Артистик" с ръководител Хр.Христов, представяйки възможността за личностно израстване чрез включване в театрално студио,участие в скечове и в младежки доброволчески инициативи.

 

 

 

Безплатно онлайн обучение за финансиране на младежки дейности по програма Еразъм+

Безплатното онлайн обучение за финансиране на младежки дейности по програма Еразъм+ стартира на 16 октомври и ще продължи 5 седмици, по 3-4 часа седмично.
Участниците в обучението ще имат възможност да натрупат основните знания и разбирания за това как да използват разнообразните форми на финансиране и да изпълняват изискванията за международни младежки обмени, ЕДС, мобилност на младежки работници и проектите за структурен диалог, финансирани по програма Еразъм+.

Още информация ТУК:

Конкурс за детска рисунка за Рождество Христово обяви Богословският факултет

Краен срок: 20 декември 2017 г.
Богословският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Академичният параклис „Св. Климент Охридски“ към факултета обявихо Конкурс за рисунка на тема „Рождество Христово“.

Идеята на конкурса е във времето на поста да обедини творческите усилия на децата, които ще изобразяват празника, за да честваме в радост и пълнота тайната на Въплътилия Се Бог!
Конкурсът предвижда участие на деца от 3 до 19 години. Размерът на листа, платното или дъската са по избор, както и материалите за работа.
Най-добрите творби ще бъдат изложени във фоайето на Богословския факултет, а на 24 декември от 12 ч. ще бъдат връчени наградите и грамотите на участниците.
Може да изпращате или да донесете рисунките на адрес: София, пл. „Св. Неделя“ 19, Богословски факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ (при портиера, за параклиса) до 20 декември 2017 г.

Запознайте се с условията на конкурса ТУК:

Конкурс за ученически филм „Аз и моето време"

Краен срок: 10 декември 2017 г.
Международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле”
обяви началото на тазгодишния конкурс за ученически филми. Конкурсът е с тема „Аз и моето време” и е отворен за участници от 8 до 12 клас.
Филмите следва да са заснети през последната година, и с времетраене до 3 минути.
Целта на филмовата надпревара е да насърчи участието на творби, плод на екипна работа от драматург, оператор и режисьор. Присъствието на продуцент е в плюс.

 

Още информация ТУК:

Global Study Awards

Краен срок: 27 ноември 2017 г. за обучения, започващи между 1 януари и 31 март 2018 г.
Поканата за наградите за глобално обучение е отправена към мотивирани, любопитни и ангажирани млади хора, които планират да учат в чужбина.
Ако сте навършили 18 години (към 1 януари 2017 г.) и планирате да се запишете в редовна или докторантска програма в чужбина през пролетта на 2018 г., тази възможност е за вас.
Това е вашият шанс да получите до 10 000 паунда, за да разширите хоризонта си и да учите в чужбина.

Повече информация ТУК:

МИКЦ Силистра се реализира с подкрепата на:

            
 
 
Syndicate content